Welkom

Algemene informatie

Mededelingen

De overwegingen

Agenda

Parochiebladen

Wat en Hoe bij..... !!

Missie (M.O.V.-groep

Tarieven

Links

Preventie & AVG

EERSTE COMMUNIE
 
Op Eerste Pinksterdag doen de kinderen van Basisschool Witheim te Mechelen hun Eerste Communie.
Lotte Mertens en Lizzy Sporck zijn de communicanten uit Nijswiller.
Wij wensen onze communikantjes en hun familie een stralende dag.
 
_______________________________________________________________________
 
GEDOOPT
 
Zondagmiddag 21 april 2024 heeft kapelaan Siju het Sacrament van het Doopsel toegediend aan Fleur Leise. Fleur is geboren op 24 augustus 2023 en is de dochter van  Mark Leise en Kelly Rosenboom.
Door het doopsel is Fleur opgenomen in de Kerk, en staat haar naam nu gegrift in de palm van Gods hand. 
Van harte gefeliciteerd.
__________________________________________________________________
 
KLEDINGINZAMELINGSACTIE 2024
 
De jaarlijkse kledingactie zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei a.s..
De opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor de projecten van Zuster Maria Goretti in India.
 
U krijgt hierover nog nader bericht.
__________________________________________________________________
 
MOEDERDAG 12 MEI
 
Toon eerbied voor uw vader en uw moeder.
Dan wordt u gezegend met een lang leven
in het land dat de HEER, uw God, u geven zal.
(Exodus 20:12)
 
Moge zij de vruchten plukken van haar werk,
mogen haar daden worden geprezen in de poorten.
(Spreuken 31:31)
 
Wij wensen alle moeders een fijne moederdag.
__________________________________________________________________________________
 
PINKSTERACTIE NEDERLANDSE MISSIONARIS  11 T/M 19 MEI.
 
Mogen bevlogen missionarissen en missionair werkers op u rekenen?.
Met uw pinkstergift kunnen gepassioneerde mensen  hun missiewerk blijven doen. Van 11 t/m 19 mei zet Week Nederlandse Missionaris onze missionarissen en missionair werkers extra in de schijnwerpers tijdens de Pinksteractie 2024.
 
Gedurende het pinksterweekeinde kunt u uw betrokkenheid met onze missionarissen en missionair werkers laten blijken door bij te dragen in de extra collecte of uw bijdrage te deponeren in de collectebus die voor dat doel in onze kerk is geplaatst.
 
Voor meer informatie en/of doneren: https://www.weeknederlandsemissionaris.nl/
__________________________________________________________________
 
VERANDERING IN ADRES
 
Het nummer van het Redemptoristenklooster Wittem is veranderd van 32 in 34. Ook het postadres van emeritus-pastoor Reijnen (en dat van rector pater H. Erinkveld) is dus Redeptoristenklooster Wittem, Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem.
Gelieve dat in uw adressenbestand op te nemen en waar nodig door te geven.
__________________________________________________________________
 
NIJSWILLER - MOOI RESULTAAT VASTENACTIE 2024
 
De opbrengst van de Vastenactie 2024 bedraagt € 632,26  en is iets meer dan vorig jaar toen € 588,17 kon worden overgemaakt.
Hartelijk dank voor uw gulle  bijdrage en dank aan degenen die zich de moeite hebben getroost  om het Vastenactiezakje te deponeren bij mevr. Lydia Jongkamp, Ireneweg 10. Op dit adres kunt u alsnog uw Vastenactiezakje bezorgen wanneer u onverhoopt niet thuis werd aangetroffen.
Vooral ook dank aan de vrijwilligers van de M.O.V.-groep Nijswiller (M.O.V. staat voor Missie, Ontwikkeling en Vrede), die ook dit jaar de Vastenactiezakjes hebben rondgebracht en in de Goede Week door weer en wind weer bij u thuis hebben opgehaald.
 
__________________________________________________________________
 
OVERLIJDEN
 
Op 7 april 2024 is in Gulpen op 83-jarige leeftijd overleden
                                 Klaus Huppertz,
echtgenoot van Marie-José Huppertz-Erkens.
Het afscheid vond plaats in besloten kring op maandag 15 april.
Ons medeleven gaat uit naar Marie-José, hun kinderen, kleinkinderen en overige familie en vrienden.
 
"Moge de Heer het licht van Zijn gelaat over hem doen schijnen en hem genadig zijn."
_____________________________________________________________________
 
VIER NU PASEN !
 
Welkom op Vier.nu! Wij nodigen je hier van harte uit om de belangrijke hoogfeesten van het christelijke geloof te vieren! Bezoek de website>>>
 
Pasen wordt jaarlijks gevierd tussen 22 maart en 25 april, op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente én de maandag erna. Vanaf Aswoensdag, wordt er veertigdagen lang naar Pasen toegeleefd in de zogenoemde Veertigdagentijd. In ruime zin valt onder het Paasfeest ook de Goede Week: de zeven dagen van Palmzondag tot en met Stille Zaterdag voorafgaand aan Pasen. In enge zin is er sprake van een Driedaags Paasfeest, het zogeheten Paastriduüm. Met Pasen vieren we dat Jezus Christus uit de dood is verrezen en ons van onze zonden heeft bevrijd. Nadat Hij werd gekruisigd, verrees Jezus op de derde dag en overwon daarmee de dood.
____________________________________________________________________
 
PROGRAMMA BEKEND: RELIEK HEILIGE BERNADETTE DOET 14 NEDERLANDSE KERKEN AAN
 
Reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De schrijn maakt tussen 1 en 28 april een rondgang door het hele land: van Maastricht tot Heiloo en van Hulst tot Bolsward. Het complete programma is nu bekend gemaakt. De rondgang begint op Tweede Paasdag in Maastricht. Daarna volgen Roermond en Tienray.
 
 
_____________________________________________________________________
 
'JAAR VAN GEBED' KOMT VOORZICHTIG OP GANG
 
Het haalt misschien niet alle voorpagina's, maar dit jaar is voor de katholieke kerk een themajaar van gebed. Het is door de paus uitgeroepen als voorbereiding op het grote Jubeljaar of Heilig Jaar dat volgend jaar wordt gevierd. Er zijn - ook in Limburg - diverse initiatieven rond het thema gebed.
 
_____________________________________________________________________
 
BEZINNING TIJDENS DE VEERTIGDAGENTIJD 2024
 
Door het initiatief van emeritus-pastoor Reijnen hebben enkele parochianen afgelopen jaar meegedaan aan het aanbieden van teksten ter bezinning tijdens de veertigdagentijd aan de parochianen van Morgenster via onze websites.
Ook dit jaar is een aantal parochianen weer bereid om een bijdrage te leveren. U kunt kennisnemen van hun bijdragen op deze link.
_______________________________________________________________________
 
WEBSITE
 
De parochies van Eys, Nijswiller en Wahlwiller werken intensief samen en vormen gezamenlijk de “Parochie-Federatie-Morgenster”. De bedoeling is dat deze samenwerking de komende jaren verder versterkt wordt. Momenteel hebben de 3 parochies allen een aparte website. Een wens is om uiteindelijk te komen tot een gezamenlijke website, waarop toch alle ruimte is voor alle specifieke informatie van elke parochie afzonderlijk.
Daarom zijn wij op zoek naar een vrijwilliger, die ons daarbij wil helpen en op termijn eventueel de taak van de huidige webmasters kan overnemen.
Heeft u interesse of weet u iemand die dit wil doen, neem dan contact op met het secretariaat of met iemand van de parochieraad. Alvast bedankt.
_______________________________________________________________
 
STICHTING LEERGELD: ONDERSTEUNING VOOR KINDEREN IN ARMOEDE
 
De Stichting Leergeld Maastricht & Heuvelland wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen die moeten leven van een minimum inkomen op sociaal gebied uitgesloten worden. We zorgen ervoor dat ook deze kinderen hun sociale, sportieve en culturele vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. We richten ons op kinderen van 4 tot 18 jaar.
Als het inkomen van een gezin niet meer bedraagt dan 120% - en in de gemeente Valkenburg 130% - van het bijstandsniveau, dan kunnen ouders een aanvraag indienen bij Leergeld voor ondersteuning op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en/of cultuur.
___________________________________________________________
 
ZORGOVERLEG MORGENSTER WIL UITBREIDEN MET NIEUWE VRIJWILLIGERS
 
Het zorgoverleg van ons cluster wil u graag informeren over hun werk voor de parochies Eys, Nijswiller en Wahlwiller. Het werk binnen het zorgoverleg bestaat o.a. uit het bezoeken van parochianen in Eys, Nijswiller en Wahlwiller en het bezoeken van parochianen die elders wonen; het rondbrengen van de communie; een bezoek en attentie brengen bij mensen die een speciaal jubileum vieren; het organiseren van rouwverwerkingsbijeenkomsten; het organiseren van de jaarlijkse bedevaart naar Banneux. Om dit werk zo goed mogelijk te kunnen doen, zijn wij op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen.
 
___________________________________________________________
 
H. COMMUNIE AAN HUIS
 
Op elke Eerste vrijdag van de maand wordt de H. Communie rondgebracht voor de parochianen die niet naar de kerk kunnen komen.
Hiervoor kan men zich bij dhr. Michel Pricken, Vossenstraat 9, Nijswiller, tel. 043-4512373, of bij kapelaan Siju, tel. 06-18242777, aanmelden.
Lees hier het parochieblaadje voor de
maand april 2024